Kulaklık ve Ses Kartı Optimizasyonu: Ayak Seslerini Netleştiren Equalizer APO ve HeSuVi Ayarları

Kulaklık ve Ses Kartı Optimizasyonu: Ayak Seslerini Netleştiren Equalizer APO ve HeSuVi Ayarları

ParsBey

Gümüş
Kayıtlı Kullanıcı
11_gece_nobetcisi
Lv.3410 XP
Puan 1
Çözümler 0
ParsBey
FPS Oyunlarında Ses Kasmak: Ayak Seslerini Yükseltme ve Patlama Seslerini Kısma Rehberi

CS2, Valorant, Tarkov ve Warzone gibi rekabetçi oyunlarda ayak sesleri genellikle 250Hz - 1000Hz (orta frekans) aralığındayken, silah ve el bombası sesleri düşük bas (60-120Hz) ve tiz frekanslarda boğulmaya neden olur.

1. Equalizer APO ve Peace GUI Kurulumu
  • Adım 1: Ücretsiz Equalizer APO ve ardından arayüz olarak Peace Equalizer yazılımını indirin.
  • Adım 2: Kulaklığınızı seçerek sürücü entegrasyonunu tamamlayın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

2. FPS Ayak Sesi EQ Eğrisi (Footstep Profile)
  • 60Hz - 120Hz (Sub-Bass): -4 dB kısın (Patlama ve araç gürültüsü kulak zarını yormaz).
  • 500Hz - 2000Hz (Mid-Range): +3.5 dB artırın (Çim, tahta, metal zemin adımları öne çıkar).
  • 4000Hz - 8000Hz (Treble): +1.5 dB artırın (Şarjör değiştirme ve pim çekme sesleri netleşir).

Windows Ayarı: Windows Ses Özellikleri -> Gelişmiş menüsünden 24-bit 48000Hz (Stüdyo Kalitesi) seçtiğinizden ve uzamsal ses (Spatial Audio) kapalı olduğundan emin olun.

Tarkov'da rüzgar sesini kısıp ahşap zemin adım seslerini duymak hayat kurtarıyor, harika profil!

Geri